Girişimcilik ekosistemi, girişimcilerin iş fikirlerini geliştirmelerini, finansman sağlamalarını ve işletmelerini büyütmelerini destekleyen bir ağdır. Girişimcilik ekosistemi, şunları içerir:
- Kuluçka Merkezleri (Incubators): Yeni kurulan startuplar için destek sağlayan kurumlardır. Kuluçka merkezleri, girişimcilere ofis alanı, mentorluk, eğitim ve ağ kurma fırsatları sunarlar.
- Hızlandırıcılar (Accelerators): Kuluçka merkezlerine benzer şekilde, startuplar için destek sağlayan kurumlardır. Hızlandırıcılar, girişimcilere yoğun bir eğitim programı, mentorluk ve finansman sağlarlar.
- Melek Yatırımcılar (Angel Investors): Yeni startuplar için finansman sağlayan bireylerdir. Melek yatırımcılar, genellikle girişimciliğe ilgi duyan zengin bireylerdir.
- Sermaye Yatırımcıları (Venture Capitalists): Yeni startuplar için finansman sağlayan kurumlardır. Sermaye yatırımcıları, genellikle riskli girişimlere yatırım yaparlar.
- Girişimcilik Organizasyonları: Girişimcilere eğitim, mentorluk, ağ kurma fırsatları sunan kuruluşlardır.