1. "Python Nedir ve Nasıl Kurulur? – Python’a İlk Adım"
- Kısa Açıklama: Python programlama dilinin ne olduğunu, kullanım alanlarını ve nasıl kurulacağını adım adım öğrenin.
- Örnek Kod:
Python:
]Python sürümünü kontrol etme import sysprint("Python Sürümü:", sys.version)
2. "Python'da Değişkenler ve Veri Türleri – Temel Veri Türleri ile Çalışma"
- Kısa Açıklama: Python’da değişkenler ve veri türlerini öğrenin, hangi veri tiplerinin hangi durumlarda kullanıldığını keşfedin.
- Örnek Kod:
Python:
Farklı veri türleri örnekleri sayi = 10 # Tam sayımetin = "Merhaba" # Stringondalik = 3.14 # Ondalıklı sayımantiksal = True # Booleanprint(type(sayi), type(metin), type(ondalik), type(mantiksal))
3. "Python’da Karar Yapıları – If, Elif ve Else Kullanımı"
- Kısa Açıklama: Python’da koşullu ifadeleri kullanarak program akışını nasıl kontrol edebileceğinizi öğrenin.
- Örnek Kod:
Python:
Karar yapısı örneği yas = 20if yas < 18:print("Reşit değilsiniz.")elif yas == 18:print("Tam 18 yaşındasınız!")else:print("Reşitsiniz.")
4. "Python’da Döngüler – For ve While Döngüleri ile Çalışma"
- Kısa Açıklama: Döngüler sayesinde aynı işlemi birden fazla kez nasıl tekrarlayabileceğinizi öğrenin.
- Örnek Kod:
Python:
For döngüsü örneği for i in range(5):print("Merhaba!", i) While döngüsü örneği sayac = 0while sayac < 5:print("Sayı:", sayac)sayac += 1
5. "Python Fonksiyonları – Fonksiyon Tanımlama ve Çağırma"
- Kısa Açıklama: Kendi fonksiyonlarınızı nasıl tanımlayıp kullanabileceğinizi öğrenerek Python'da daha yapılandırılmış kodlar yazın.
- Örnek Kod:
Python:
Fonksiyon tanımlama def merhaba():print("Merhaba, Python!") Fonksiyonu çağırma merhaba()