1. "PHP Nedir ve Nasıl Çalışır? – PHP’ye İlk Adım"
- Kısa Açıklama: PHP programlama dilinin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını öğrenin. Dinamik web siteleri oluşturmanın temellerine adım atın.
- Örnek Kod:
PHP:
<?phpecho "Merhaba, PHP!";?>
2. "PHP Değişkenleri ve Veri Türleri – Temel PHP Yapıları ile Tanışın"
- Kısa Açıklama: PHP'de değişkenler ve veri türlerini keşfedin; metinler, sayılar ve mantıksal değerlerle nasıl çalışacağınızı öğrenin.
- Örnek Kod:
PHP:
<?php$metin = "PHP öğreniyorum";$sayi = 20;$mantiksal = true;echo gettype($metin); // string çıktısı?>
3. "PHP If-Else Yapısı ile Koşul Kontrolü – Karar Yapılarını Anlama"
- Kısa Açıklama: PHP’de koşul ifadeleri ile uygulamanızın akışını nasıl yönlendireceğinizi öğrenin.
- Örnek Kod:
PHP:
<?php$yas = 20;if ($yas < 18) { echo "Reşit değilsiniz.";} elseif ($yas == 18) { echo "Tam 18 yaşındasınız!";} else { echo "Reşitsiniz.";}?>
4. "PHP’de Döngüler – For ve While Döngüleri ile İşlemleri Tekrarlama"
- Kısa Açıklama: PHP’de döngüleri kullanarak aynı işlemi birden fazla kez nasıl yapabileceğinizi öğrenin.
- Örnek Kod:
PHP:
<?php// For döngüsüfor ($i = 0; $i < 5; $i++) { echo "Merhaba PHP! $i <br>";}// While döngüsü$sayac = 0;while ($sayac < 5) { echo "Sayac: $sayac <br>"; $sayac++;}?>
5. "PHP Fonksiyonları – Fonksiyon Tanımlama ve Çağırma"
- Kısa Açıklama: PHP’de kendi fonksiyonlarınızı nasıl tanımlayıp çağırabileceğinizi öğrenerek daha düzenli kod yazın.
- Örnek Kod:
PHP:
<?phpfunction merhaba() { return "Merhaba, PHP!";}echo merhaba();?>