Türkiyenin İlk Yapay Zeka Formu
hepsisosyal

PHP Nedir ve Nasıl Çalışır?

Gaak 

Admin
Moderatör
Ticaret
1 (100%)
4 Kas 2024
74
0

1. "PHP Nedir ve Nasıl Çalışır? – PHP’ye İlk Adım"​

• Kısa Açıklama: PHP programlama dilinin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını öğrenin. Dinamik web siteleri oluşturmanın temellerine adım atın.
  • Örnek Kod:
    PHP:
    <?phpecho "Merhaba, PHP!";?>

2. "PHP Değişkenleri ve Veri Türleri – Temel PHP Yapıları ile Tanışın"​

• Kısa Açıklama: PHP'de değişkenler ve veri türlerini keşfedin; metinler, sayılar ve mantıksal değerlerle nasıl çalışacağınızı öğrenin.
  • Örnek Kod:
    PHP:
    <?php$metin = "PHP öğreniyorum";$sayi = 20;$mantiksal = true;echo gettype($metin); // string çıktısı?>

3. "PHP If-Else Yapısı ile Koşul Kontrolü – Karar Yapılarını Anlama"​

• Kısa Açıklama: PHP’de koşul ifadeleri ile uygulamanızın akışını nasıl yönlendireceğinizi öğrenin.
  • Örnek Kod:
    PHP:
    <?php$yas = 20;if ($yas < 18) {    echo "Reşit değilsiniz.";} elseif ($yas == 18) {    echo "Tam 18 yaşındasınız!";} else {    echo "Reşitsiniz.";}?>
  • Php

4. "PHP’de Döngüler – For ve While Döngüleri ile İşlemleri Tekrarlama"​

• Kısa Açıklama: PHP’de döngüleri kullanarak aynı işlemi birden fazla kez nasıl yapabileceğinizi öğrenin.
  • Örnek Kod:
    PHP:
    <?php// For döngüsüfor ($i = 0; $i < 5; $i++) {    echo "Merhaba PHP! $i <br>";}// While döngüsü$sayac = 0;while ($sayac < 5) {    echo "Sayac: $sayac <br>";    $sayac++;}?>

5. "PHP Fonksiyonları – Fonksiyon Tanımlama ve Çağırma"​

• Kısa Açıklama: PHP’de kendi fonksiyonlarınızı nasıl tanımlayıp çağırabileceğinizi öğrenerek daha düzenli kod yazın.
  • Örnek Kod:
    PHP:
    <?phpfunction merhaba() {    return "Merhaba, PHP!";}echo merhaba();?>

Konuyu görüntüleyenler

hepsisosyal